TERMÉKEINK

1.205Ft
     

VITAKING GARLIC OIL KAPSZULA 1000MG 90DB

Termékleírás
Fokhagymaolaj kapszula 90db

A fokhagymaolaj, több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot - vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz, amik nagyon jó hatással vannak az egészségre. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.

A fokhagymaolaj kapszulának a fokhagyma révén antibakteriális és antioxidáns tulajdonságai vannak. Közép-Ázsiából származó, évelő, hagymás növény, amelyet manapság már világszerte termesztenek. Jellegzetes ízű és illatú, már az antik világban is nagy becsben tartott (elsősorban, mint konyhafűszer) növény.

A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen. Az ókori Egyiptomban a fokhagymát a preventív szerként a piramisokat építő rabszolgák munkaképességének megőrzésére alkalmazták. Később járványos betegségek megelőzésére is használták.

A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására - hagyma megvágása - alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.
Fokhagyma, mint gyógynövény:

Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet.
Hozzájárul az immunrendszer működéséhez.
Fenntartja a szív egészségét és a normál koleszterinszintet.
Ellenáll az átmeneti stresszel szemben.
Segít fenntartani a máj egészségét.

Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.

Forrás: http://vitaking.hu/termek/fokhagyma-olaj-kapszula-1000mg/
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban előfordulhat hogy a termékek, közöttük elsősorban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Ha bármilyen kérdése van, vagy bővebb tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Tiszta Forrás Kft vevőszolgálatával, vagy a termék gyártójával. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Tiszta Forrás Kft nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a Tiszta Forrás Kft előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.